milk with pulp web Бадемът (http://ecoprod.bg/index.php/bg/produkti) е супер-храна, използвана от древността също за лечение и козметични цели. В древността ползвали бадемовото мляко за разкрасяване в бани и кремове, а на вкус то е невероятно приятно и освежаващо!

Как да си направим мляко от тази скъпоценна ядка? Наистина е лесно!

Имате нужда от:

- Чист стъклен буркан от един литър / 800мл;

- 85-100гр. суров бадем

- Пасатор;

- Чиста вода – филтрирана или изворна;

- Марля / тензух / кърпа за подсирване на мляко.

Накиснете бадемите от вечерта - след като се приберете от работа, изсипете ги в пълен буркан чиста вода и ги оставете така няколко часа. Преди заспиване сменете водата им. На сутринта сменете водата още веднъж. Така ще осигурите необходимото време за здравословно накисване на ядките,  нужно за освобождаване от някои ненужни вещества и ще подпомогнете храносмилането си (ако не разполагате с 8 часа, направете го за по-кратко – и 5-6 часа ще свършат работа). Ядките ви вече са подготвени за щадяща стомаха консумация.

Когато сложите чиста вода за трети път в буркана, пасирайте омекналите сурови ядки. Ядките се пасират докато станат толкова фини, че да се разтварят добре във водата. Прецедете с чиста кърпа (марля от аптеката с големина 40/40 ще бъде подходяща). Твърдият остатък от процеса запазете в хладилника и използвайте за бисквити или суров десерт.

Млякото от сурови бадеми, което направихте току-що, е супер-вкусна и божествено полезна живителна напитка с алкален характер! Правете го ежедневно или през ден, за да се похвалите, че получавате зареждащо количество здравословни микроелементи, подготвени по правилен начин за качествено усвояване.

Насладете се на жизненост и здраве, като го консумирате подсладено с мед или чисто, самостоятелно или в добавка към чая (кафето) си!

За редовна консумация – поръчайте качествени бадеми на едро от нас: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или тук: http://ecoprod.bg/index.php/bg/kontakti
Добър апетит!

* Бадемовото мляко не е основна храна, но подкрепя чудесно една балансираната диета.