„ЕкоПрод“ ООД е бенефициент по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ на оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“. Дружеството сключи договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № BG16RFOP002-2.073-0907-C01.

 

info

Кратко описание на проекта/информацията

Безвъзмездната финансова помощ по процедура BG16RFOP002-2.073 „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“, която фирма „ЕкоПрод“ получи по договор № BG16RFOP002-2.073-0907-C01 / 23.06.2020 г., е използвана като оперативен капитал за облекчаване за предприятието в условията на пандемията COVID-19 за покриване на разходи по предоставени външни услуги – провеждане на сертификационен одит, транспорт, доставка на електроенергия. С безвъзмездната подкрепа по процедурата се подпомогна производственият процес на дружеството.

 

Цели на проекта

1. Осигуряване на оперативен капитал за "ЕкоПрод" ООД за справяне с последиците от пандемията COVID-19.

2. Постигане на положителен ефект за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19

3. Стабилност на работните места

 

peanut new

Последните няколко седмици пазарът на сурови фъстъци страда от сериозен недостиг на суровина и както изглежда проблемът ще се задълбочава. Тази ситуация, особено в Аржентина, се влоши и честно казано нямаме представа какво ще се случи в близкото бъдеще. Едно нещо е сигурно и то е, че фабриките изпитват затруднения с изпълнението на дори вече сключени договори, а нови не се договарят. Ние вече имахме следните случаи:

-          - Забавяне на експедирането;

-          - Искания за експедиране на различни от договорените размери.

В крайна сметка пазарът изпитва много трудности. Купувачите настояват за информация и за стока, но в момента няма какво да се направи.

Ето каква е ситуацията по държави на произход:

АРЖЕНТИНА

Ситуацията се влошава всеки изминал ден. Досега са добити едва 45% от реколтата поради дъжда и затруднения достъп до полетата. Тъй като фъстъците остават твърде много време в земята, качеството им се влошава ден след ден. Загубите от реколтата засега се изчисляват на 20-25%. Очакваният размер е 400 000 – 450 000 т. в сравнение с 550 000 т. от миналата година.

КИТАЙ

Реколтата се развива добре и в съответствие със стандартите. В някои области има твърде много дъжд и наводнения, но други са по-сухи. Тази година са засадени повече площи в сравнение с миналата година. Някои посочват 15-20% увеличение на добива, но това все още не е сигурно.

САЩ

В сравнение с миналата година САЩ е изнесла много повече фъстъци. Голям фактор се оказва Китай, която е внесла 158 450 т. от Съединените щати, в сравнение с 33 914 т. от миналата година. Досега суровите фъстъци от САЩ бяха по-скъпи от аржентинските, но това се промени вследствие на оттеглянето на Аржентина от пазара.

Засега новата реколта изглежда добре и хората са позитивни.

Нашият съвет: Не оставяйте склада си без стоков запас от фъстъци. Има голяма вероятност поръчките Ви да бъдат забавени или дори неизпълнени.

milk with pulp web Бадемът (http://ecoprod.bg/index.php/bg/produkti) е супер-храна, използвана от древността също за лечение и козметични цели. В древността ползвали бадемовото мляко за разкрасяване в бани и кремове, а на вкус то е невероятно приятно и освежаващо!

Как да си направим мляко от тази скъпоценна ядка? Наистина е лесно!

Имате нужда от:

- Чист стъклен буркан от един литър / 800мл;

- 85-100гр. суров бадем

- Пасатор;

- Чиста вода – филтрирана или изворна;

- Марля / тензух / кърпа за подсирване на мляко.

Накиснете бадемите от вечерта - след като се приберете от работа, изсипете ги в пълен буркан чиста вода и ги оставете така няколко часа. Преди заспиване сменете водата им. На сутринта сменете водата още веднъж. Така ще осигурите необходимото време за здравословно накисване на ядките,  нужно за освобождаване от някои ненужни вещества и ще подпомогнете храносмилането си (ако не разполагате с 8 часа, направете го за по-кратко – и 5-6 часа ще свършат работа). Ядките ви вече са подготвени за щадяща стомаха консумация.

Когато сложите чиста вода за трети път в буркана, пасирайте омекналите сурови ядки. Ядките се пасират докато станат толкова фини, че да се разтварят добре във водата. Прецедете с чиста кърпа (марля от аптеката с големина 40/40 ще бъде подходяща). Твърдият остатък от процеса запазете в хладилника и използвайте за бисквити или суров десерт.

Млякото от сурови бадеми, което направихте току-що, е супер-вкусна и божествено полезна живителна напитка с алкален характер! Правете го ежедневно или през ден, за да се похвалите, че получавате зареждащо количество здравословни микроелементи, подготвени по правилен начин за качествено усвояване.

Насладете се на жизненост и здраве, като го консумирате подсладено с мед или чисто, самостоятелно или в добавка към чая (кафето) си!

За редовна консумация – поръчайте качествени бадеми на едро от нас: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите., или тук: http://ecoprod.bg/index.php/bg/kontakti
Добър апетит!

* Бадемовото мляко не е основна храна, но подкрепя чудесно една балансираната диета.

chia brush web ep Чиа е известна като „четка за червата" - богат източник на разтворими фибри, която – разтворена във вода или друга течност, омеква бързо, няма специфичен тежък вкус, усвоява се много лесно и приятно, дори незабележимо. Това я прави много подходяща за добавяне към храненето на подрастващите.

"Чиа" означава "сила" на езика на племето Маи. Семенцата са били използвани от тези древни култури като мега-енергийна храна – наричана днес „суперхрана".

Чиа съдържа два пъти повече протеини от всички останали култури, пет пъти повече калций, отколкото в животинското мляко, голямо количество бор, което допринася за превръщането на калция в костна структура. Чиата е 2 пъти по-богата от банана на калий, три пъти по-силен антиоксидант от касиса, с четири пъти повече желязо от това в спанака и със сериозни количества витамини А, D, E, К, магнезий, натрий, фосфор, манган, цинк. Изобилна с ненаситени мастните киселини омега-3 и омега-6.

Чиа забавя преобразуването на въглехидратите в захар. Това означава, че стабилизира метаболитните промени като създава по-дълготраен ефект на зарежданена организма с енергия.

Семената от чиа са източник на протеини, които предоставят важни аминокиселини в лесноусвоима форма.

От 21.03.2016 г. ЕкоПрод ще започне да публикува полезна информация в своя блог!